Over FPVI – maatwerk of gepersonaliseerd boek over belangrijke levensmomenten

Over FPVI – maatwerk of gepersonaliseerd boek over belangrijke levensmomenten 2018-11-05T18:32:52+00:00

Gepersonaliseerd of maatwerk boek over belangrijke levensmomenten

cadeauboek pensioen scheiden schenken erven uitvaart ziekte AOV

FPVI staat voor Financiële Planning Voor Iedereen, praktische zelf-hulp-boeken over belangrijke levensmomenten waar we allemaal wel eens mee te maken kunnen krijgen. Zoals scheiden, overlijden, ziekte en pensioen. Maar ook over emigreren, hoe je geld kunt besparen of juist meer geld kunt verdienen. De boeken ‘Alles over…’ zijn als gepersonaliseerd boek – met eigen tekst op de kaft en een voorwoord – snel en voor slechts 2 euro extra verkrijgbaar via de webshop.

Het idee begon bij uitgever van de populaire boekenserie ‘…voor Dummies’; de uitgever had het idee een ‘...voor Dummies’ over pensioen uit te brengen. Veel gepassioneerde inhoudelijk- en  ervaringsdeskundigen werkten mee aan een boek dat alles over de opbouw en risico’s van pensioen beschrijft. In het boek ‘Pensioen voor dummies‘ wordt je  pensioenplan in zes stappen uitgelegd:

6 stappen naar pensioensucces“:cadeauboek scheiden pensioen financiën

Inmiddels werden tienduizenden exemplaren van ‘Pensioen voor Dummies’ verkocht. Meestal als cadeau voor iemand anders, bijvoorbeeld een goede buur, familielid, collega of een bezoeker van een congres of lezing. Dat bracht de uitgever FPVI op het idee meer boeken te publiceren die heel uitgebreid, maar wel begrijpelijk, objectief (zonder commercieel doel) en niet belerend uitleggen hoe je zelf grip krijgt op andere belangrijke levensmomenten. De inhoud veroudert snel. Om de inhoud actueel te houden en de boeken nog geschiker te maken als cadeau stelt FPVI de meeste boeken POD beschikbaar.

POD houdt in dat er pas een boek wordt geprint zodra een boek wordt gekocht. De levertijd is heel kort (enkele werkdagen) en de kwaliteit bijna zo goed als een gedrukt exemplaar. Het voordeel is dat als je deze boeken via ons koopt, je altijd de laatste bijgewerkte versie ontvangt.

Geef een financieel gepersonaliseerd boek cadeau

Een gepersonaliseerd boek houdt in dat je voor een paar euro extra zelf een voorwoord in het boek schrijft en op de voor- en achterkant van onze kaft een eigen tekst laat afdrukken. Dat maakt onze boeken “Alles over…” extra leuk om cadeau te geven aan een collega, vriend, kennis of familielid of aan bezoekers van een congres. Een mooie  herinnering aan een lezing die je zelf organiseerde, of een nuttig geschenk aan een nieuwe of vertrekkende collega. Of voor een vriend, kennis of familielid die een bepaald levensmoment ervaart en daar hulp bij kan gebruiken.

De boeken zijn per stuk verkrijgbaar, bijzonder is dat dit ook geldt voor een gepersonaliseerd exemplaar. Vanaf 100 exemplaren krijg je een aantrekkelijke korting, dus extra interessant voor een groep klanten of bezoekers van een open dag of lezing. Zie hieronder de prijzentabel voor onze standaard en gepersonaliseerde boeken (prijzen inclusief btw, exclusief bezorgkosten):

Geef een financieel maatwerk boek cadeau

FPVI stelt ook boeken op maat samen, niet vanaf 1 maar vanaf 100 exemplaren. Een boek op maat heeft een eigen kaft en voorwoord – zoals een gepersonaliseerd boek – maar ook teksten op maat. Wil je een boek cadeau doen aan een speciale doelgroep? Je bepaalt zelf de titel en levert een foto met logo aan voor de kaft. Je wordt geholpen met een voorwoord en tekst op de achterflap, de onderwerpen en de inhoudsopgave worden met jou afgestemd. De levertijd is in overleg, houd rekening met 4 tot 6 weken. Zie hieronder de prijzentabel voor de boeken op maat (prijzen inclusief btw, exclusief bezorgkosten):

De boeken ‘Gids bij overlijden voor dummies‘, Scheiden voor dummies‘ en ‘Arbeidsongeschiktheid voor dummies‘ zijn niet meer verkrijgbaar (wel tweedehands via internet, maar let op, die boeken zijn op onderdelen verouderd). Een herdruk wordt door de uitgever beschikbaar gesteld bij een bestelling door een bedrijf vanaf 1.000 exemplaren. Dan is ook een eigen voorwoord en logo op de kaft mogelijk tegen een geringe meerprijs. Tot die tijd houdt FPVI de uitleg van deze titels up-to-date in de uitgaven ‘Alles over nalaten‘, ‘Alles over scheiden‘ en ‘Alles over je inkomen bij ziekte‘. Luister hieronder naar enkele minuten van een radio-interview met aandacht voor de vier boeken waarmee het idee begon (9 november 2013).

De uitvoerders – mede-auteurs

Bekijk via deze link de lijst met namen van ruim honderd personen die belangeloos meewerk(t)en aan 1 of meer boeken over financiële levensmomenten. Ook mensen zonder inhoudelijke kennis hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de boeken. Door kritisch mee te lezen en aan te geven wat wel en niet duidelijk was konden de inhoudelijk deskundigen de teksten beter weergeven. De boeken zijn nooit af. Daarom zoeken wij continu naar het verbeteren van onze boeken. Wil je zelf een bijdrage leveren aan pagina’s met uitleg op deze site of aan een boek? Neem dan contact op via het contactformulier en laat je gegevens achter.

Over Erik Beckers

maatwerk gepersonaliseerd boek

De initiatiefnemer van deze site is Mr. Erik K. Beckers FFP CFP. Hij wil op een positieve manier een bijdrage leveren aan het voorkomen van discussies en teleurstellingen over financiële levensmomenten. Daarom schrijft Erik als freelancer geheel onafhankelijk en objectief boeken met uitleg en tips over financiële levensmomenten en geeft hij lezingen en trainingen. Lees meer over de achtergrond van Erik en over de meer dan 100 mede-auteurs die belangeloos helpen bij het up-to-date houden van de boeken op de pagina ‘Over ons”.

Neem contact met ons op

De sponsors en B-TO-B (Business to Business)

Bedrijven en organisaties uit diverse branches kunnen op veel manieren aansluiting zoeken op deze site. Zie hieronder de mogelijkheden.

  • bestellen van 100 exemplaren of meer van een boek uit de serte ‘Alles over…’ met korting, naamsvermelding en eigen voorwoord (geen minimum aantal);
  • bestellen van een boek met een eigen doelgroep (bv alle werknemers van je bedrijf, met uitleg over jouw pensioenregeling);
  • helpen met de promotie van deze site bij landelijke media;
  • helpen met het schrijven van teksten voor deze site en de boeken;
  • artikelen of blogs schrijven namens jouw bedrijf (eventueel als ghostwriter), € 200 per pagina;
  • een boek of reeks artikelen laten schrijven namens jouw bedrijf (eventueel als ghostwriter), vanaf € 150 per pagina;
  • een lezing of training aanvragen door de initiatiefnemer van deze site.
  • bestellen van 1.000 exemplaren of meer met korting voor de herdruk van de titels ‘Scheiden voor Dummies’, ‘Arbeidsongeschiktheid voor Dummies’ of ‘Gids bij Overlijden voor Dummies’.

Wil je met jouw bedrijf ook sponsor of zakenpartner worden? Neem dan aub contact op via de contactpagina.

Neem contact met ons op

Download gratis de checklist Scheiden en mis geen enkele tip tijdens en na je scheiding