Alles over overlijden

Alles over overlijden 2018-12-08T18:45:49+00:00
schenk erven uitvaart

Kansen benutten met schenken, erven en uitvaart regelen

Een overlijden komt vaak onverwacht. Toch zijn we vaak slecht voorbereid. Daardoor komen we onnodig in financiële problemen of missen we kansen om belasting te besparen of de uitvaart beter te regelen. In ons boek ‘Alles over nalaten’  – de update van ons uitverkochte boek ‘Gids bij overlijden voor dummies‘ in een nieuw jasje –  lees je over hoe te profiteren van schenkingen, testamenten opstellen en wat je tijdens en na het regelen van een uitvaart kunt doen. Bestel het boek voor jezelf of voor iemand in je omgeving die met schenken, testament opstellen of uitvaart regelen te maken heeft of zich daar beter op wil voorbereiden. Als financieel voorproefje lees je onder deze pagina onderwerpen die in het boek ‘Alles over nalaten’ (verkrijgbaar vanaf 15 februari 2019) aan bod komen.

Overlijden topics die aan bod komen:

  • Voor – en nadelen van schenken en hoe financieel grip te houden.
  • Alle testamentvormen op een rij, ook die waarvoor geen notaris nodig is.
  • Financiële gevolgen van overlijden en hoe deze zijn te ondervangen.
  • Stappenplan en checklist over uitvaart regelen en de nasleep daarvan.
gratis checklist scheiden

Jouw levenstestament

Het opstellen van een levenstestament is een hele goede aanvulling op een testament bij overlijden. Lees hier tips, aandachtspunten en alternatieven over dit onderwerp ter inspiratie voor een nieuw of vernieuwd levenstestament.

Alles over uitvaartwensen

In ons boek 'Gids bij overlijden voor dummies' (inmiddels uitverkocht, de nieuwe versie die 15 februari 2109 uitkomt heet 'Alles over nalaten') worden acht soorten testamenten beschreven. Het scenarium komt daar ook bij aan bod. [...]

Uitvaartmuziek zoekmachine

Uitvaartmuziek biedt troost en haalt herinneringen op. Wat is geschikt voor uitvaarten? Bekijk en beluister onze unieke uitvaartmuziek zoekmachine: honderden nummers met achtergrondinformatie op alfabet, genre en doelgroep.

Uitvaart regelen in 10 stappen

Heb je te maken met een sterfgeval en moet je de uitvaart (helpen) regelen? Of wil kosten besparen of je jezelf goed voorbereiden? Dan heb je zeker iets aan ons 10-stappenplan uitvaart regelen.

Donoren, donorregistratie

Donor worden staat volop in de belangstelling. Wat kun je doneren, tot welke leeftijd en hoe? Lees hier alle regels, mogelijkheden en misverstanden over donor worden. #donoralarm

Reanimeren en de niet-reanimeren verklaring

Hoe kun je reanimeren, wat zijn de risico's zijn en hoe kies je er voor om niet gereanimeerd te worden. Wat zijn de regels over de populaire niet-reanimeren penning? Alles over reanimeren lees je op deze pagina.

Executeur in een testament

Bij het opstellen van een testament krijgt de executeur meestal weinig aandacht. Wij bieden je tips en aandachtspunten over dit onderwerp ter inspiratie voor een nieuw of vernieuwd testament. Lees hier alles over de executeur.

Schenken: doen of wachten?

Alles over schenken ​Schenken vinden veel mensen leuk. Het geeft voldoening en de reactie van de ontvanger is vaak hartelijk. Er bestaan wel veel mitsen en maren en de afgelopen jaren wijzigden veel regels over [...]

Download gratis de checklist Scheiden en mis geen enkele tip tijdens en na je scheiding