Alles over pensioen

Alles over pensioen 2017-11-10T15:50:45+00:00
pensioen voor dummies kopen

Opbouwen en beschermen van je pensioenpot

Een goede kans dat anderen meer over jouw pensioen praten dan dat je er zelf mee bezig bent. Het is dan ook erg lastig te begrijpen materie waarbij veel belangen een rol spelen. Met ons boek Pensioen voor Dummies proberen pensioen voor iedereen die dat wil begrijpelijk te maken. We nemen je in ons boek Pensioen voor Dummies stap voor stap mee in de wereld van pensioen. Je leest over wat is geregeld voor mensen (tijdelijk of structureel) zonder werk, voor werknemers en voor ondernemers. Bestel het boek voor jezelf of voor iemand in je omgeving die met pensioenvragen zit. Als financieel voorproefje lees je onder deze pagina een aantal onderwerpen die in het boek Pensioen voor Dummies aan bod komen.

Pensioen topics die aan bod komen:

  • Wat de overheid regelt voor de opbouw en bescherming van ons pensioen.
  • Mogelijkheden om via een (ex-)werkgever of privé pensioen aan te vullen.
  • Tips om jouw pensioensituatie te optimaliseren.
  • Veel belangrijke informatie voor werknemers, ondernemers en werkgevers.

Zoekgeraakt pensioen

Meer dan een miljoen Nederlanders zijn op zoek naar verloren pensioenen. Hoe ga je na of je vroeger pensioen hebt opgebouwd en waar vind je je pensioen weer terug? Lees hier alle aandachtspunten en tips over zoekgeraakte pensioenen.

Oudere werknemer die nog geen AOW ontvangt

De gemiddelde leeftijd van mensen die werken neemt sterk toe. In 2016 is al ruim 50% van alle werknemers 50 jaar of ouder. Lees hier statistieken en aandachtspunten voor zowel oudere werknemers als hun werkgevers.

Pensioen en inkomen naast AOW

Steeds meer AOW-gerechtigden doen betaalde arbeid. Lees hier welke aandachtspunten (voor werkgevers en werknemers) van belang zijn om afspraken over te maken of rekening mee te houden.

Alles over de AOW

De laatste jaren wijzigen veel regels over de AOW. Lees op deze pagina over de geschiedenis, de huidige regels, de wijzigingen waarover nog discussie wordt gevoerd en andere aandachtspunten en tips waar we veel vragen over kregen de laatste jaren.

Pensioen na faillissement

Een faillissement van een werkgever heeft gevolgen voor de pensioenregeling. Lees hier alles over die regels en welke rol de pensioenuitvoerder en het UWV hebben. Over de opbouw, maar ook de dekking bij overlijden en ziekte.