Loading...
Alles over pensioen2021-10-25T14:52:39+02:00

bijgewerkt op 25 oktober 2021

Opbouwen en beschermen van je pensioenpot

Een goede kans dat anderen meer over jouw pensioen praten dan dat je er zelf mee bezig bent. Het is dan ook erg lastig te begrijpen materie waarbij veel belangen een rol spelen. Met ons boek Pensioen voor Dummies proberen pensioen voor iedereen die dat wil begrijpelijk te maken. We nemen je in ons boek Pensioen voor Dummies stap voor stap mee in de wereld van pensioen. Je leest over wat is geregeld voor mensen (tijdelijk of structureel) zonder werk, voor werknemers en voor ondernemers.

In de laatste druk is wetgeving verwerkt van 2018 en 2019, belangrijke wijzigingen in 2020 en verder verwerken we in artikelen die hieronder gratis beschikbaar worden gesteld. Bestel het boek voor jezelf of voor iemand in je omgeving die met pensioenvragen zit. Als financieel voorproefje lees je onder deze pagina een aantal onderwerpen die in het boek Pensioen voor Dummies aan bod komen.

Pensioen topics die aan bod komen:

  • Wat de overheid regelt voor de opbouw en bescherming van ons pensioen.
  • Mogelijkheden om via een (ex-)werkgever of privé pensioen aan te vullen.
  • Tips om jouw pensioensituatie te optimaliseren.
  • Veel belangrijke informatie voor werknemers, ondernemers en werkgevers.
banner gratis checklists

Pensioen na ontslag: tips en aandachtspunten

Hier vind je alle tips en aandachtspunten over ontslag die helpen welke keuzes je weloverwogen kunt maken. De tips en informatie zijn van belang direct nadat je uit dienst treedt, of je nu wordt ontslagen, van baan wisselt of je werkgever failliet gaat.

Zoekgeraakt pensioen en ander geld

Meer dan een miljoen Nederlanders vergeten geld op te vragen van pensioenen, erfenissen, polissen of belastingen. Lees hier alle aandachtspunten en tips over hoe je zoekgeraakt pensioen en ander geld terugvindt.

Oudere werknemer die nog geen AOW ontvangt

De gemiddelde leeftijd van mensen die werken neemt sterk toe. In 2016 is al ruim 50% van alle werknemers 50 jaar of ouder. Lees hier statistieken en aandachtspunten voor zowel oudere werknemers als hun werkgevers.

Pensioen en inkomen naast AOW

Steeds meer AOW-gerechtigden doen betaalde arbeid. Lees hier welke aandachtspunten (voor werkgevers en werknemers) van belang zijn om afspraken over te maken of rekening mee te houden.

Alles over de AOW

De laatste jaren wijzigen veel regels over de AOW. Lees op deze pagina over de geschiedenis, de huidige regels, de wijzigingen waarover nog discussie wordt gevoerd en andere aandachtspunten en tips waar we veel vragen over kregen de laatste jaren.

error: Deze content is beschermd, neem contact op via info@fpvi.nl als u deze wilt gebruiken