Alles over scheiden

Alles over scheiden 2018-01-24T10:34:03+00:00
boek over scheiden

Lees alles over scheiden en bespaar geld, tijd en ergernis

Of je nu samenwoont of getrouwd bent, de kans op een scheiding is groot en er komen heel wat zaken bij kijken. En dat terwijl je tijdens een scheiding geen zin of tijd hebt om je daarin te verdiepen. Ons boek ‘Alles over Scheiden is een praktische gids voor de beste voorbereiding op het emotionele, feitelijke, juridische, financiële en fiscale scheidingsproces. Je wordt stap voor stap meegenomen in alles wat van belang kan zijn voor een snelle en correcte scheiding. Bestel het boek voor jezelf en je partner of als cadeau met eigen tekst op de kaft en een voorwoord voor iemand in je omgeving die met een scheiding heeft te maken. Lees hieronder enkele onderwerpen die in het boek ‘Alles over Scheiden aan bod komen.

Scheiding topics die aan bod komen:

  • Hoe vertel je het je omgeving en wat is belangrijk aan een ouderschapsplan.
  • Alles wat komt kijken bij een scheiding in gang zetten en wat het kost.
  • Alle processen die worden doorlopen met tips over hoe daarmee om te gaan.
  • Extra aandacht voor de woning, pensioenen en alimentatie.
gratis checklist scheiden

Alimentatie voor ex-partner en kind na scheiden

Lees op deze pagina wat wettelijk is geregeld voor partneralimentatie en kinderalimentatie, hoe je kunt afwijken van standaardregels, hoe alimentatie kan worden verhoogd of verlaagd, over indexatie en wat te doen bij betalingsachterstanden.

Klein pensioen bij echtscheiding: verdelen?

Veel Nederlanders hebben nog kleine pensioenen, maar er bestaat geen wet die bepaalt hoe die na een scheiding moeten worden verdeeld. Lees hier alles over kleine pensioenen en overleg samen hoe hiermee om te gaan.

De huur- en koopwoning + hypotheek na scheiden

De woning is in vaak een moeilijk onderwerp bij een scheiding. Vanwege de emotionele band met een woning, maar ook door de complexe regels over huren, hypotheekrenteaftrek en het beleid van de gemeente, verhuurder en banken. Lees meer hierover op deze pagina.

Conversie van pensioen na scheiding

Conversie van pensioen na scheiding biedt meestal meer voordelen dan nadelen. Daarom is het goed hier wat meer over te lezen. Op deze pagina tref je het doel en een korte uitleg aan van de voor- en nadelen.

Download gratis de checklist Scheiden en mis geen enkele tip tijdens en na je scheiding