Guus Meeuwis – De Weg (Midzomernachtdroom)

bijgewerkt op 19 oktober 2018

Alles over uitvaart regelen
Beginpagina uitvaartmuziek zoekmachine

Guus Meeuwis – De Weg (Midzomernachtdroom)

In Nederland en Duitsland behoort dit lied tot de meest gehoorde bij uitvaarten in de afgelopen jaren. Helaas ook op 9 oktober 2014 tijdens de begrafenis van mr. Willem Snellen, de medeauteur van de …voor Dummies-boeken over pensioen, overlijden, arbeidsongeschiktheid en scheiden, senior pensioenjurist bij Zwitserleven (en de rechtsvoorgangers, onder andere Reaal, Hooge Huys, Concordia) en mede-auteur van het boek Pensioenwet (per artikel een overzicht van de parlementaire behandeling en relevante regelgeving). Hij overleed op 64-jarige leeftijd na een oneerlijke strijd tegen een ziekte. Hij had net voor zijn ziekte zijn pensioen uitgesteld omdat hij zijn werk en collega’s zo geweldig vond.
Het oorspronkelijke nummer is geschreven door de Duitse zanger en acteur Herbert Grönemeyer. Herbert schreef het nummer onder andere ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw. Dit nummer bood hem veel steun tijdens het rouwproces.

verhaal overHij komt voorlopig niet terug

(fragment uit het boek ‘Over Afscheid’ – Sylvie Kroef)

Zoals gebruikelijk vraag ik aan het eind van de vergadering: ‘Iemand nog iets voor de rondvraag?’ De vergadering duurt al twee uur, maar een van mijn medewerkers durft het aan om nog eens naar zijn collega die een tijd ziek is te vragen. ‘Kun je ons al wat meer vertellen over wat hij nu heeft?’ Ik begrijp zijn vraag en ik hoor de onmacht in zijn stem.  Ik heb de behoefte om mijn verdriet te delen, maar met een brok in mijn keel geef ik vooral feitelijke informatie: ‘Ik spreek Willem regelmatig, maar ik mag nu alleen delen dat hij voorlopig niet terugkomt’. De vervolgvraag zie ik aankomen: ‘Maar wat betekent voorlopig? Een paar weken of een jaar?’ ‘Denk eerder aan maanden dan aan weken. Zoals ik eerder aangaf vindt hij het prettig om af en toe wat zaken met jullie af te stemmen. Blijf dat vooral doen voor onderwerpen die geen haast hebben en niet te groot zijn.’ Ik hoor ze denken: wat een klootzak, die baas van ons. Hij werkt ruim 30 jaar bij de zaak, is een fijne en zeer betrokken collega, een vakidioot  en de nestor van ons team. En nu is hij al maanden afwezig zonder uitleg. Het is een lastige situatie, maar dit is de enige juiste weg denk ik. Want wat doe je als je ernstig zieke collega je met klem verzoekt om slechts met enkele collega’s over de ernst van zijn ziekte of zijn onvermijdelijke afscheid te praten? ‘Gun het mij’, vraagt hij, ‘om die paar keer in de week dat ik met collega’s mail, chat of bel, afstand te nemen van mijn lot. Op die momenten ben ik geen patiënt. Laat mij dan nog even mezelf zijn.’

Willem Snellen

Rust in vrede, RIP, in memoriam – Willem Snellen – 10 juni 1950 – 3 oktober 2014

Heb je zelf ook een herinnering aan een overleden dierbare bij het luisteren naar een muzieknummer? En wil je je verhaal dat daarbij hoort delen via onze uitvaartmuziek zoekmachine? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Ook als het je niet zelf lukt om een verhaal te schrijven, we bellen je graag voor een interview en helpen je het verhaal vorm te geven. Daarna publiceren we jouw verhaal bij het betreffende muzieknummer via deze uitvaartmuziek zoekmachine, alleen na jouw toestemming en desgewenst anoniem.

Zoek uitvaartmuziek op verschillende thema’s:

Uitvaartmuziek top 50
Uitvaartmuziek op Genre
Uitvaartmuziek op alfabet
Uitvaartmuziek op Hoofdpersoon
2018-10-19T13:59:01+02:0018 juni 2017|

Geef een reactie

error: Deze content is beschermd, neem contact op via info@fpvi.nl als u deze wilt gebruiken