Uitvaartmuziek zoekmachine

bijgewerkt op 30 mei 2019

Uitvaartmuziek zoeken

Uitvaartmuziek (begrafenismuziek) biedt troost en haalt herinneringen op. Naar welke muziek wordt geluisterd tijdens uitvaarten? Er bestaan geen regels voor, maar belangrijk is je keuze goed af te stemmen met:

 • Naasten
 • Uitvaartondernemer of aulamedewerker
 • Wensen en voorkeuren van de hoofdpersoon zelf

Kom je er zelf of met je uitvaartondernemer niet uit? En heb je ook gekeken in de LP-, CD- en MP3-verzameling van de hoofdpersoon zelf ? Of gezocht naar muziek die veel werd gedraaid op plaatsen waar de hoofdpersoon kwam, zoals bij zijn favoriete sportclub of vakantieadres, woonplaats, in een gebedshuis of uitgaansgelegenheid? Daar zit wellicht ook iets (lokaals of minder bekend) tussen dat geschikt is. De honderden tips van uitvaartondernemers en lezers die wij sinds het schrijven van de ‘Gids bij Overlijden voor Dummies’ ontvingen en nu nog ontvangen tijdens het schrijven van de update van dat boek onder de titel ‘Alles over nalaten‘ hebben we geordend op:

 • alfabet

  (begrafenismuziek geselecteerd op naam van de band of achternaam artiest A tot en met Z)

 • genre

  (begrafenismuziek in diverse talen, kindvriendelijk, rock, rap, klassiek, met een lach & een traan)

 • wie de hoofdpersoon is

  (begrafenismuziek gericht op vriend/vriendin, opa, oma, vader, moeder, kind)

Live uitvaartmuziek

Overweeg ook eens live uitvaartmuziek, dat biedt vaak iets extra’s aan een uitvaart. Vooral als de hoofdpersoon erg van een bepaald instrument hield is dat mooi om met dat instrument een mooi  muziekstuk uit te laten voeren als begrafenismuziek. Voorbeelden van live uitvaartmuziek:

doedelzakmuziek
solozang
koor
strijkkwartet
piano
panfluit- panfluit
cello
trompet
harp

dwarsfluit/piano duo

Uitvaartmuziek als tastbare herinnering

In hoofdstuk 10 van Gids bij Overlijden voor Dummies werd, als laatste van de tien tips voor tastbare herinneringen aan een hoofdpersoon uit het boek, de muziek cd genoemd. Veel lezers vroegen hoe duur het is om begrafenismuziek op een CD te laten zetten, bijvoorbeeld als herinnering voor hunzelf of voor (een deel van) de bezoekers van de begrafenis. En waar en wanneer zoiets moet worden geregeld. Dat leest u onder andere na op de site uitvaartmuziekcd.nl . Dit bedrijf biedt faciliteiten op gebieden als verlengen, inkorten, aanpassen van volumes, weghalen van applaus en professioneel branden van een CD bedrukt met een print (naar keuze) als mooie herinnering. Voor de naaste familie, maar eventueel ook in grote aantallen voor alle bezoekers.

Boek ‘Alles over nalaten’

cadeauboek over schenken erven uitvaartUitvaartmuziek komt terug als belangrijk aandachtspunt in ons nieuwe boek ‘Alles over nalaten’. We werken nu hard aan dat boek, via deze pagina is het boek vanaf 15 februari 2019 te bestellen voor circa 25 euro. Ook als cadeauboek met een eigen voorwoord en tekst op de kaft, zowel op de voor- als de achterkant van het boek.

Wil je onze conceptchecklist voor je nalatenschapsdossier nu al ontvangen? Laat dan je e-mailadres achter via onze contactpagina, dan mailen we je de checklist voor zover we die nu gereed hebben toe. Wil je een berichtje ontvangen zodra dit boek beschikbaar komt? Of heb je tips voor ons boek? Laat dan je e-mailadres achter via onze contactpagina.

boek alles over nalaten schenken erven testamenten uitvaart
boek Alles over nalaten

Alles over nalaten

Alledaagse tips over schenken, erven en uitvaart eenvoudig uitgelegd

€ 24,95 + € 1,95 verzendkosten

bestel
boek alles over nalaten schenken erven testamenten uitvaart
gepersonaliseerd boek Alles over nalaten

als cadeau

Met een eigen voorwoord en tekst op de kaft, zowel op de voor- als de achterkant van het boek.

€ 26,95 + € 1,95 verzendkosten

bestel
boek alles over nalaten schenken erven testamenten uitvaart
E-book alles over nalaten

E-book

Alledaagse tips over schenken, erven en uitvaart eenvoudig uitgelegd

€ 14,95

bestel
2019-05-30T11:00:14+01:0018 juni 2017|

2 Comments

 1. W.Z. 06/12/2017 om 18:00 - Antwoorden

  L.s. Vandaag bezocht ik de afscheidsbijeenkomst in Assen voor C.V. Kunt u mij de gegevens sturen (titel en uitvoerende) van het Duitse nummer dat aan het begin gedraaid werd? Dank alvast. W.Z.

Geef een reactie