Alles over scheiden2017-11-10T15:53:09+01:00

bijgewerkt op 10 november 2017

boek over scheiden

Lees alles over scheiden en bespaar geld, tijd en ergernis

Of je nu samenwoont of getrouwd bent, de kans op een scheiding is groot en er komen heel wat zaken bij kijken. En dat terwijl je tijdens een scheiding geen zin of tijd hebt om je daarin te verdiepen. Ons boek Alles over scheiden (voorheen: Scheiden voor dummies) is een praktische gids voor de beste voorbereiding op het emotionele, feitelijke, juridische, financiële en fiscale scheidingsproces. Je wordt stap voor stap meegenomen in alles wat van belang kan zijn voor een snelle en correcte scheiding. Bestel het boek voor jezelf en je partner of voor iemand in je omgeving die met een scheiding heeft te maken. Als financieel voorproefje lees je onder deze pagina een aantal onderwerpen die in het boek Alles over Scheiden aan bod komen.

Scheiding topics die aan bod komen:

  • Welke samenlevingsvormen er zijn en wanneer stellen welke risico’s lopen.
  • Alles wat komt kijken bij wel of niet een scheiding in gang zetten.
  • Alle processen die worden doorlopen met tips over hoe daarmee om te gaan.
  • Extra aandacht voor de woning, pensioenen en alimentatie.

Alimentatie voor ex-partner en kind na scheiden

Lees op deze pagina wat wettelijk is geregeld voor partneralimentatie en kinderalimentatie, hoe je kunt afwijken van standaardregels, hoe alimentatie kan worden verhoogd of verlaagd, over indexatie en wat te doen bij betalingsachterstanden.

Dag van de scheiding 2020

De eerste Nederlandse echtscheiding was op 15 september 1796. Dat wordt sinds 2010 jaarlijks door scheidingsadvocaten en -mediators gebruikt als "Dag van de Scheiding". Lees meer over de geschiedenis van scheiden in Nederland in dit artikel.

Klein pensioen bij echtscheiding: verdelen?

Veel Nederlanders hebben nog kleine pensioenen, maar er bestaat geen wet die bepaalt hoe die na een scheiding moeten worden verdeeld. Lees hier alles over kleine pensioenen en overleg samen hoe hiermee om te gaan.

De huur- en koopwoning + hypotheek na scheiden

De woning is in vaak een moeilijk onderwerp bij een scheiding. Vanwege de emotionele band met een woning, maar ook door de complexe regels over huren, hypotheekrenteaftrek en het beleid van de gemeente, verhuurder en banken. Lees meer hierover op deze pagina.

error: Deze content is beschermd, neem contact op via info@fpvi.nl als u deze wilt gebruiken