Voor jezelf opkomen

bijgewerkt op 20 juni 2022

Lukt het je niet na een ziekte om weer aan het werk te gaan? Of ga je niet meer volledig aan het werk vanwege je ziekte? Dan ga je met je werkgever na om de financiële gevolgen van je ziekte te beperken. In het boek ‘Alles over je inkomen bij ziekte‘ lees je tips over hoe je een conflict hierover met je werkgever voorkomt. Lees hierna alvast wat informate over.

Begin je last te krijgen van lichamelijke klachten? Bespreek het met je werkgever!

Wanneer je merkt dat je heftige last begint te krijgen van lichamelijke klachten, dan is je werk waarschijnlijk niet een van de eerste dingen waar je aan denkt. Je denkt immers aan het herstel van je eigen lichaam. Toch is je werkgever wel een van de eersten die je zou moeten inlichten als je merkt dat er daadwerkelijk iets aan de hand is. De werkgever is namelijk degene die (tot op zekere hoogte) ervoor moet zorgen dat jij je werk kan blijven uitvoeren. Ben je benieuwd hoe jij het beste kunt handelen in een dergelijke situatie? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen! Ook lees je wat een goed moment is voor het inschakelen van eventuele rechtshulp.

Veranderingen

In sommige gevallen is het nodig om enkele veranderingen te doen om te kunnen blijven werken. Denk hierbij aan het regelen van woon-werkverkeer of simpelweg het aanpassen van de werkzaamheden. In veel gevallen is een werkgever hier in ieder geval deels verantwoordelijk voor. Heb jij bijvoorbeeld een ongeval gehad waardoor je de werkzaamheden die je voorheen altijd deed niet meer kunt uitvoeren, dan is het de taak aan de werkgever om op zoek te gaan naar andere werkzaamheden die je binnen de organisatie kunt uitvoeren. Zo kun jij voor de organisatie blijven werken en is de werkgever geen werknemer kwijt. Dit is dus een oplossing die altijd nagestreefd zal moeten worden. Het is namelijk de fijnste oplossing voor beiden partijen. 

Rechtshulp 

Als het lastig is om er samen uit te komen, schakel dan een tussenpersoon in, zoals een buurtbemiddelaar of een mediator. Helpt dat ook niet of wil je werkgever niet meewerken? Dan kun je juridische hulp aanvragen via je rechtsbijstandsverzekering of het Juridisch Loket. Een andere optie is het kopen van rechtshulp via rechtshulp on demand. Zo schakel je prepaid juridisch hulp in. Dit is natuurlijk een situatie die je over het algemeen wilt vermijden, maar soms helaas niet te vermijden is. 

UWV keuring

Als de situatie zo uit de hand loopt dat je een rechtszaak wil aanspannen, dan heb je daar een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht nodig. Hou er wel rekening mee dat zulke juridische stappen de verstandhouding met je werkgever waarschijnlijk geen goed zullen doen. Overweeg een rechtszaak daarom alleen als je alle andere mogelijkheden geprobeerd hebt.

Meer lezen over voor jezelf opkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid? Bestel dan het boek ‘Alles over je inkomen bij ziekte‘.

Alles Over Je Inkomen Bij Ziekte

Boek ‘Alles over je inkomen bij ziekte

De tekst van deze pagina komt terug in ons nieuwe boek ‘Alles over je inkomen bij ziekte‘ – de opvolger van ‘Arbeidsongeschiktheid voor dummies‘ in een nieuw jasje. Het boek van ruim 370 bladzijdes kan je  bestellen voor € 26,90 (of als E-book voor € 14,95). Voor € 2,- extra ook te bestellen als relatiegeschenk of cadeauboek met een eigen voorwoord en tekst op de kaft, zowel op de voor- als de achterkant van het boek.

Heb je tips voor ons boek? Laat dan je boodschap achter via onze contactpagina.

alles over inkomen bij ziekte fpvi
boek Alles over je inkomen bij ziekte

Alles over je inkomen bij ziekte

Regels over arbeidsongeschiktheid eenvoudig uitgelegd voor werknemers en ondernemers

€ 24,95 + € 1,95 verzendkosten

bestel
alles over inkomen bij ziekte fpvi
gepersonaliseerd boek Alles over je inkomen bij ziekte

Alles over je inkomen bij ziekte

Regels over arbeidsongeschiktheid eenvoudig uitgelegd voor werknemers en ondernemers

€ 26,95 + € 1,95 verzendkosten

bestel
alles over inkomen bij ziekte fpvi
e-book Alles over je inkomen bij ziekte

Alles over je inkomen bij ziekte

Regels over arbeidsongeschiktheid eenvoudig uitgelegd voor werknemers en ondernemers

€ 14,95

bestel
2022-06-20T18:27:14+02:008 februari 2022|

Geef een reactie

error: Deze content is beschermd, neem contact op via info@fpvi.nl als u deze wilt gebruiken