Hoe kun je jouw werkstress verminderen?

Lukt het je niet na een ziekte om weer aan het werk te gaan? Of ga je niet meer volledig aan het werk vanwege je ziekte? Dan ga je met je werkgever na om de financiële gevolgen van je ziekte te beperken. In het boek ‘Alles over je inkomen bij ziekte‘ lees je tips over hoe je een conflict hierover met je werkgever voorkomt. Lees hierna alvast wat informate over.

Iedereen die werk heeft krijgt op een moment wel te maken met werkstress, er zijn een tal van factoren die daar voor kunnen zorgen, maar dat iedereen er wel eens last van heeft is een feit. Stress is een naar gevoel die eigenlijk niemand het liefste wilt hebben, maar een beetje stress is wel gezond. Het gaat wel fout als je stress te veel wordt, zeker als dat gerelateerd is met je werk waar je iedere dag naar toe moet. Hieronder geven we je een paar tips over hoe je jouw werkstress kan verminderen. 

Geef je grenzen aan

Het is ten eerste ontzettend belangrijk dat je je grenzen aangeeft als je je werkstress verminderen wilt. Niet alleen bij andere, maar ook bij jezelf. De grenzen stellen begint bij jezelf, het is natuurlijk erg makkelijk dat wanneer je thuis bent en er iets in je op komt om dat nog even thuis af te ronden. In sommige gevallen is dit nodig, maar als dit iets is wat standaard wordt dan zul je zien dat de grens tussen privé en werk steeds dunner wordt. Hierdoor neem je je stress ook mee naar huis en heb je er thuis ook last van. Bij andere je grenzen aangeven is ook belangrijk, als jij echt te vol zit en geen andere taken erbij kan hebben, zeg dan ook gewoon een keer nee tegen je collega’s, hoe moeilijk dat soms kan zijn. Je kan beter de taken doen die je wel kunt afmaken, als alle taken aannemen en vervolgens niks afkrijgen omdat je overspoelt wordt. 

Neem regelmatig een pauze

Verder is het belangrijk dat je tussen het werk door voldoende pauze neemt, als je eenmaal in de flow zit is het natuurlijk het fijnste om gewoon door te kunnen werken, maar het is daarbij ook belangrijk dat je voldoende pauze neemt. Zonder voldoende pauze raak je iedere keer ontzettend vermoeid en kan het uiteindelijk leiden tot een burn-out.

UWV keuring

Zorg dat je gezond bent

Als laatste is het van belang dat je gezond bent, want hoe gezonder je bent hoe beter je met stress om kan gaan. Het gaat dan natuurlijk om de fysieke gezondheid, dit kan je doen door goed te bewegen en gezond te eten, maar ook om de mentale gezondheid. Als het zou helpen om met iemand te praten over je werkstress, dan kun je terecht bij een vitaliteitscoach.

Meer lezen over preventie voor, tijdens of na ziekte en arbeidsongeschiktheid? Bestel dan het boek ‘Alles over je inkomen bij ziekte‘.

Alles Over Je Inkomen Bij Ziekte

Boek ‘Alles over je inkomen bij ziekte

De tekst van deze pagina komt terug in ons nieuwe boek ‘Alles over je inkomen bij ziekte‘ – de opvolger van ‘Arbeidsongeschiktheid voor dummies‘ in een nieuw jasje. Het boek van ruim 370 bladzijdes kan je  bestellen voor € 26,90 (of als E-book voor € 14,95). Voor € 2,- extra ook te bestellen als relatiegeschenk of cadeauboek met een eigen voorwoord en tekst op de kaft, zowel op de voor- als de achterkant van het boek.

Heb je tips voor ons boek? Laat dan je boodschap achter via onze contactpagina.

alles over inkomen bij ziekte fpvi
boek Alles over je inkomen bij ziekte

Alles over je inkomen bij ziekte

Regels over arbeidsongeschiktheid eenvoudig uitgelegd voor werknemers en ondernemers

€ 24,95 + € 1,95 verzendkosten

bestel
alles over inkomen bij ziekte fpvi
gepersonaliseerd boek Alles over je inkomen bij ziekte

Alles over je inkomen bij ziekte

Regels over arbeidsongeschiktheid eenvoudig uitgelegd voor werknemers en ondernemers

€ 26,95 + € 1,95 verzendkosten

bestel
alles over inkomen bij ziekte fpvi
e-book Alles over je inkomen bij ziekte

Alles over je inkomen bij ziekte

Regels over arbeidsongeschiktheid eenvoudig uitgelegd voor werknemers en ondernemers

€ 14,95

bestel
2024-07-09T15:19:18+02:009 juli 2024|

Geef een reactie

error: Deze content is beschermd, neem contact op via info@fpvi.nl als u deze wilt gebruiken